2024-06-19
自己去開佐敦其實都係食嗰幾間,今日有地頭朋友帶咗我去童軍總會對面嘅一條橫街,原來有間西餐廳。前菜有忌廉蘑菇湯,蘑菇係水粒相,自己比較鍾意一片片嘅蘑菇,不過都不過不失正常嘅忌廉蘑菇湯。菠蘿牛肉漢堡($178): 漢堡包皮顏色係黑色嘅,但係食就食唔出有啲咩特別嘅味道,包皮香煎過所以更脆口,少少心思嘢。牛扒保留到有肉汁,而且新鮮煎出嚟仲係香脆嘅,而且配上菠蘿就冇咁油膩啦。薯條份量都好多架!BBQ汁燒豬肋骨($208): 要講吓汁嘅味道係教得幾好嘅,但但係今次嘅燒豬肋骨就好似有少少失水準,有啲位煎得比較韌,自己本身期待嘅係一切落去就可以即刻分離到嘅個種。飲品就叫咗冰果茶同埋美式咖啡,亦都正正常常,但係冰果茶唔算太甜,自己幾鍾意。總結:係呢個地段,又有一間裝修得幾好嘅餐廳其實已經好好,見到六點幾嘅時候都差唔多滿座。見到佢其實都花咗唔少心思喺裝修上面。我諗呢間餐廳比較適合一大班人食吓嘢傾吓偈,絕對可以坐得耐嘅餐廳。