2023-05-09
下午茶佢地有18元優惠區,咁平所以我都揀左幾款黎食😋香煎蘿蔔糕(2件)蘿蔔糕唔會好重粉感,食到有一絲絲的蘿蔔絲👍配上佢地的辣椒醬,感覺上是XO辣椒醬咁,幾辣同惹味🤓香煎蔥油餅 (2件)蔥油餅表面灑上好多的芝麻,啖啖除左食到蔥油的香味仲會有啲芝麻味🤩 味道層次更上一層樓😎 面佢地蔥花的份量都好多🤤黑松露燒賣 (2粒)黑松露燒賣,面頭放左啲黑松露醬,而入面就同平時食開的燒賣一樣,唔會好似食緊麵粉😋 想試一啲特別同新口味點心的朋友仔可以試下👍 而且佢地蒸到好熱,係好新鮮的感覺😉 下午茶set $38 懷舊混醬腸粉 潮州粉果 (2粒)混醬腸粉平時街邊就食得多🥸,今次飲茶見到都忍唔住叫返一碟,佢地落醬的份量完全唔手軟😜 有滿滿的花生醬,甜醬仲有啲豉油,超級懷舊有風味😊蒸鳳爪 $28佢地的鳳爪同我地平時食開的有小小唔同,感覺佢地用料好好👍因為啲鳳爪係比平時食開的鳳爪大隻好多😆 食落都爽好多XO醬叉燒炒河 $65唔好以為點心鋪頭食穫氣小炒唔得,因為好肚餓所以叫左碟炒河試下😄點知佢地係好夠穫氣,感覺真係大火炒過😍 入面有芽菜,青椒🫑紅蘿蔔等的蔬菜,一啲都唔油唔漏☺️係一碟令我好驚喜的炒河,必食!海灣茶居
香煎蘿蔔糕(2件)
香煎蔥油餅 (2件)
黑松露燒賣 (2粒)
下午茶set $38
懷舊混醬腸粉 潮州粉果 (2粒)
蒸鳳爪 $28
XO醬叉燒炒河 $65
海灣茶居 (大角咀)
大角咀福利街8號港灣豪庭廣場地下G05號舖