2024-04-07
第一次來新商場,呢個商場入邊嘅餐廳全部都好大,我哋就揀咗呢間坐得特別寬敞,樓底非常高,環境好舒服,仲有lunch set,價錢合理同小朋友坐低試吓。午餐可以有餐湯/沙律,主菜,加錢可以飲特色飲品,見到今日餐湯係粟米南瓜湯,超級Creamy,味道濃郁,小朋友非常鍾意飲晒一整碗。海鮮扁意粉,意粉軟硬度啱啱好,有好多海鮮包括有帶子,大蝦,全部都彈牙爽口,同埋有好多姑姑,唔同口感非常好味。龍蝦辣意粉,有半隻龍蝦,已經起咗肉,用芝士焗起,意粉係蕃茄醬煮,配埋龍蝦,配合得好好,辣辣地食得特別開胃。餐飲加$30+ 我哋叫咗杯凍朱古力,同埋綠茶鮮奶,以凍飲嚟講好似細杯咗少少,不過味道就非常濃郁,好好味。小朋友食到津津有味,呢度仲有好多唔同嘅甜品,叫咗一個綠茶蛋糕好似雪糕條嘅造型,唔止可以打卡,味道亦都好好,綠茶mousses ,配埋入邊有吉士同紅豆醬,一個咁舒服嘅環境食咗個豐富嘅午餐,真係感覺非常滿足。