我從不寫食評,但哩間野嘅極其惡劣待客態度真係不能不寫。間野啲公司附近去過幾次,平心講食物ok嘅。今次剛收工去食晚市,"接待"我地嘅係一位上年紀阿叔。友人怕冷氣想找個位冇咁凍,但佢就係係咁叫我地"坐嗰度", "嗰度涼啲"(完全自我mode) 。廳室其實5成full 而已大把位,我地搵個位前後都唔夠30秒,佢好唔耐煩瞪左我地兩眼是但搵張枱大力砸底兩杯水轉身就走。我轉頭講一句"嘩…唔洗咁呀!?"佢真係行近我好兇狠咁瞪住我,戰鬥格全開。瞪足5秒又扮冇野行開。我教運動嘅體格壯就唔會點驚but真燥。友人是女生,見咁樣真係嚇親。我坐左1分鐘,覺得再喺度食都係背脊骨落,就叫友人不如走罷。以前經歷過澳牛以為自己已咩都見過哂,哩幾分鐘真係大開眼界。😂點會再幫襯?
我從不寫食評,但哩間野嘅極其惡劣待客態度真係不能不寫。
間野啲公司附近去過幾次,平心講食物ok嘅。
我坐左1分鐘,覺得再喺度食都係背脊骨落,就叫友人不如走罷。
點會再幫襯?
2024-07-28