2021-12-09 23 views
今晚同朋友聚會時去左坑口站東港城嘅Ocio kitchen多國菜餐廳食晚飯,餐廳的款式上很有特色,有很多國家嘅美食可以比我地選擇,我地就揀左兩個晚餐,分別係脆皮德國咸豬手配酸椰菜蜜糖芥辣及炭燒10安士肉眼配薯條烤意大利青瓜。兩個晚餐都有磨菇湯及兩杯$33內的餐飲,餐湯以磨菇蓉煮成,味道香濃。首先介紹下德國咸豬手先,外觀已經好巨大嘅咸豬手,未放上枱已經聞到香味,豬皮非常脆口,用刀切落去,好似切緊燒肉豬皮咁,肉質爽口,味道唔會太咸,份量好多,兩個女仔可以share食,配菜當然唔少得開胃解油嘅酸椰菜啦,椰菜切成絲,好易入口,另外仲配有沙律菜及粗薯條,唔洗擔心淨係食肉咁Heavy。炭燒10安士肉眼配薯條烤意大利青瓜,我地order左7成熟,生熟度剛剛恰當好處,肉眼扒以炭燒烹調,肉汁味濃厚,肉質軟嫩,Size好大塊,配菜有意大利青瓜,口感爽口,另外亦配有薯條,包你一定食得飽。餵食嘅我仲再Order左波子汽水刨冰配雲呢嗱雪榚做甜品,外觀非常吸引,雪白嘅煉奶包著粉藍色的刨冰,充滿咗少女嘅味道,Size仲好巨人,可以情侶Share食,刨冰上雲呢嗱雪榚好香滑,簡直係心水推介!

磨菇湯
炭燒10安士肉眼扒
脆片德國咸豬手
波子汽水刨冰
2021-12-08
$230 (Dinner)
磨菇湯
炭燒10安士肉眼扒