2023-10-18
今次假日黎到坪洲搵食📍坪洲祺森冰室今次我哋食左坪洲名物:蝦多士 $51即炸又熱又脆既蝦多士,一碟四件,入面既蝦都好大粒,不過沙律醬略多左小小。價錢略貴左小小。XO醬雞絲炒意粉 $63意粉好有鑊氣,炒到比較乾身。陳先生認為個意粉比坪洲名物蝦多士仲好食🫢Tiramisu 紅豆冰 +$13個紅豆冰同Tiramisu又幾夾,好似飲緊杯甜品咁熱情果梳打+$13呢杯係店員介紹,如果天氣熱行完一個圈坪洲飲呢杯岩晒,幾解渴。表現正正經經,冇藥水味,相比之下紅豆冰出色啲。總結:如果去坪洲可以試吓坪洲名物,行到攰叫埋杯紅豆冰最岩。2人總數$140(人均$70)10分滿分)價錢:6.5/10味道:7/10環境:7/10 #hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie#hkrestaurants#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongdonglove #hongkongtravel #hongkonginstagram #hongkongfoodblogger
📍坪洲祺森冰室
今次我哋食左
坪洲名物:蝦多士 $51
XO醬雞絲炒意粉 $63
Tiramisu 紅豆冰 +$13
個紅豆冰同Tiramisu又幾夾,好似飲緊杯甜品咁
熱情果梳打+$13
總結:如果去坪洲可以試吓坪洲名物,行到攰叫埋杯紅豆冰最岩。
2人總數$140(人均$70)
10分滿分)
價錢:6.5/10