2024-10-27
店舖光猛企理都冇用,服務太惡劣,特別唔太高果位男服務員。入店時間17:30,點三個餐,服務員黑口黑面、唔執枱、冇落單/落錯單,茶記要你等45分鐘先確認到廚房冇收order煮野,不吃也罷。全程係,等左五分鐘拎兩碗碟浸娃娃菜,再等五分鐘,服務員話例湯煲緊食住菜先,又再等五分鐘,放低三碗湯。慢食菜、慢飲湯都未有野食,問服務員,佢話有落晒單,再等我分鐘,我地再問佢,佢回應冷淡極話有落煮緊,好,我再等,以為你係要六點大廚先返工,等你。。最後18:15,我冇時間了,搵個阿姐問,佢話我哋冇落單!!原來香港服務跌到呢個水平,咁唯有用返佢嘅港式茶記腔問佢同事咩叫「落左單」,駝鳥一樣,縮起左都廢事處理,搵另一個阿姐來講馬上煮好兩分鐘即可上枱。基本禮貌唔識可以係冇家教學教,打開門口做服務性行業嘅基本水準都唔曉嘅茶記,完啦。