2017-12-29 479 views
大大話話呢間茶記都食左5年,一直都無失望過,因為本身唔會對佢唔會有期望。但2017最後一個working day,黎食個lunch,諗住食好少少叫個褔炒飯。結果係黎左個褔建湯飯。其實呢間野嘅褔建炒飯都食左十幾次,但今次真係過份到一個極點。首先一黎碟飯係完全俾汁覆蓋住,再望落去d料俾平時少一大半,芥蘭粒砌返埋都唔夠一條,二兩雞肉都無,第一啖食落就全部係粉。可能佢地換左㕑師,但佢地見到碟飯炒到咁都仲可以若無其似咁拎出黎真係極品。本身75蚊碟飯已經係暴利,但價錢我都算,預左,你黎碟飯多汁得濟我都當你個㕑失手,但連料都無?咁同行騙有咩分別,簡直係侮辱左茶晚餐呢種香港特色。
褔建湯飯
2017-12-29
$80 (Lunch)