2018-10-19
之前食過一次荃灣荳子,個次叫咗啲意粉同risotto,印象係幾好味嘅。今日行行下街,都知馬鞍山喱間分店開張咗冇耐,咁經過就當然試下啦!叫左個卡邦尼黑松露意粉正正常常,但係印象個味道都比荃灣個間差,但喱個根本不值得一提!! 黎緊個甜品先係極品......同時間叫左個「香草梳乎厘」,黎到個一刻賣相係靚靚仔嘅,仲有啲cream係隔離咁啦。食梳乎厘當然係睇佢質地啦,我expect佢係彈下彈下架嘛! 當然要揭起個面望下內裡個質感啦!個餐牌話香草咁就真係比執草我都算啦,嘩真係..你..唔熟嘅喂!! 大佬呀! 成pat水嘅流質,完全係好似飲緊啲蛋白漿咁...咁都比得人食嘅,叫個waiter黎問下,我「撩」咗兩野比佢望下個質地,佢話半熟喎,咁我咪「哦」咗一聲,之後佢都冇跟進了.....點睇都似未焗過定唔知焗得幾秒啦,完全流質黎架喎大佬! 我身體入面流既液體仲濃過佢啦食完埋單谷住成肚氣就即刻衝返屋企註冊食喱個食評,我廿幾歲仔都未食過啲咁難食嘅嘢! 好嬲呀蝦我平時係劣食仔唔出聲,今次唔註冊寫喱次食評真係發泄唔到我心頭之恨好慘呀
食梳乎厘當然係睇佢質地啦,我expect佢係彈下彈下架嘛! 當然要揭起個面望下內裡個質感啦! 個餐牌話香草咁就真係比執草我都算啦,嘩真係..你..唔熟嘅喂!!