之前都有食過其他分店嘅棋哥,無可否認佢嘅燒鵝係做得出色嘅,但經過今次天后分店嘅世界級體驗,絕對有理由相信我以前真係食開屎。。🤮👎🏿👎🏿👎🏿今日同朋友食飯,一開頭叫左兩碟乳豬燒鵝雙拼飯,女侍應好快手就幫我地落左單。其後我再睇多次餐牌發現原來叫單拼乳豬飯,同單拼燒鵝飯,相比叫兩碟雙拼飯平足30蚊,咁我就問女侍應有無得改單啦,咁佢亦都好快手就改左張單。有趣嘅地方嚟啦,佢幫我改完單後,走左去同廚房大大聲咁講:「呢枱要轉一鵝一豬呀,其實我都唔想架,單都出埋,係個客要改咋!」(exact quote) 。大佬呀,我坐隔離㗎咋,以你咁雄偉嘅聲量咪以為我聽唔到。我由頭到尾都無逼你幫我改,我亦都無用仼何無理嘅態度請求你幫我改單,你一句話唔好意思呀出左單無得改,其實我絕對無問題,但你而家擺明俾説話個客聽,你咁嘅服務態度就真係好有問題!好啦兩碟飯準備好,侍應一野用轟落黎嘅形式送上我張枱,fine,街邊餐廳就當你個價錢唔包service。但望下碟乳豬飯,你究竟俾啲乜X野我地食,全碟11小塊,大小參差不一,每塊厚度保持平均半毫米厚度,一絲肉都無,全部都係脂肪連皮。燒鵝都尚算正常。不過飯同肉都凍嘅。同我以前食嘅水

好啦兩碟飯準備好,侍應一野用轟落黎嘅形式送上我張枱,fine,街邊餐廳就當你個價錢唔包service。但望下碟乳豬飯,你究竟俾啲乜X野我地食,全碟11小塊,大小參差不一,每塊厚度保持平均半毫米厚度,一絲肉都無,全部都係脂肪連皮。燒鵝都尚算正常。不過飯同肉都凍嘅。同我以前食嘅水準差起碼廿條街,請問係咪有心玩野?大家可以喺圖片到欣賞下佢著名嘅乳豬。

食到成肚氣睇番openrice啲相,根本無人碟乳豬會係咁嘅樣,不過批評服務態度嘅評語就多不勝數。如果貴公司諗住意見接受 (或者唔接受) 態度依舊,咁我就真係祝你地好運。

0.01mm  薄切乳豬皮
短過腳指尾切剩豬皮