2023-06-24
之前食過一次酸菜魚,覺得唔錯,就決定再去食。咁男朋友見到餐牌上面個鐵板餐有個焗薯,望落幾吸引,所以就叫左個西冷牛扒鐵板餐。我地大約7:35pm落單,我個酸菜魚未夠8pm就到左,咁我肚餓就食住先啦。一直等一直等,我差唔多食左半兜酸菜魚,個鐵板都未嚟,咁就問下個侍應,問左一個侍應,過左10分鐘都仲未有,講緊已經等左大半個鐘,再問第二個侍應,先話漏左單,會即刻整,咁就繼續等啦。。。等到8:25pm左右,個鐵板終於出現。。。點知個樣係咁。。。我咁大個人第一次見鐵板係會用萵筍墊底。。。仲要佢啲萵筍望落好唔新鮮,擺左好耐咁。。。(講緊我兜酸菜魚都係用萵筍墊底,感覺佢係將啲餸頭餸尾求其放埋落碟鐵板到),跟住啲薯條又乾爭爭咁,一眼望落去係完全冇意欲食。。。因為我地坐走廊位,我地會一直見到啲侍應推住其他餐出嚟。佢menu有個扒類嘅燴飯先係六七十蚊,望落仲靚啲,有焗薯有車厘茄!!!但依個等左差唔多成個鐘嘅$108鐵板餐係連車厘茄都冇粒,亦都冇焗薯。問返個職員,佢話焗薯賣曬🤗 賣曬焗薯都算,點都唔會係攞萵筍同啲乾爭爭薯條嚟敷衍啲客掛。。。你烚幾棵西蘭花放係側邊都好啊。。。更加唔洗講果塊所謂嘅西冷牛扒。。。仲
點知個樣係咁。。。我咁大個人第一次見鐵板係會用萵筍墊底。。。仲要佢啲萵筍望落好唔新鮮,擺左好耐咁。。。(講緊我兜酸菜魚都係用萵筍墊底,感覺佢係將啲餸頭餸尾求其放埋落碟鐵板到),跟住啲薯條又乾爭爭咁,一眼望落去係完全冇意欲食。。。因為我地坐走廊位,我地會一直見到啲侍應推住其他餐出嚟。佢menu有個扒類嘅燴飯先係六七十蚊,望落仲靚啲,有焗薯有車厘茄!!!但依個等左差唔多成個鐘嘅$108鐵板餐係連車厘茄都冇粒,亦都冇焗薯。問返個職員,佢話焗薯賣曬🤗 賣曬焗薯都算,點都唔會係攞萵筍同啲乾爭爭薯條嚟敷衍啲客掛。。。你烚幾棵西蘭花放係側邊都好啊。。。更加唔洗講果塊所謂嘅西冷牛扒。。。仲要話係招牌西冷。。。實在係不敢恭維。。。
一句講曬,唔會再幫襯。。。。。。。