2021-07-25 145 views
話說今日想食新加坡菜平時去開銅鑼灣食蘇媽蘇媽今日放假得閒就專登入去大坑試下完!全!失望!首先大熱天時由天后站行到入去 要成10幾分鐘,熱到high high 。間餐廳部冷氣機同壞咗無分別 超級熱。好彩坐門口,最涼爽喺有客出入開門嗰下有風吹入嚟。落單後15分鐘,佢竟然問我想食咩,我話一早落咗,佢先發現未入機。餐具喺爛嫁,叫佢換過第二套,都喺爛!仲聽到廚房同樓面鬧交,好影響心情。叫咗招牌肉骨茶,椰醬飯,咖啡骨,咖央多士配雪糕 ,兩杯荔枝梳打。全部都超級普通。肉骨茶啲肉無肉味,咖啡骨啲汁太濃太油又難咬,多士超級油咖央好少,仲難食過大家樂大快活下午茶多士,雪糕只喺維記糕。去完廁所經過廚房 發現煮嘢食啲人喺唔戴口罩!好驚驚!埋單仲勁 收咗張信用卡 仲掛住同其他熟客傾計望住佢搞咗勁耐。最離譜喺竟然攞咗我張咭去同嗰熟客講話部機壞咗,嗰熟客都話張咭唔喺佢,我就真喺忍唔住大聲話佢「你有無搞錯!連收錢都可以搞成咁」佢話唔好意思掛住同其他客傾計。我話「我都喺客嚟嫁,俾番小小基本尊重好喎。」如果你喺大坑街坊,當落茶餐廳食嘢就無所謂;但如果你唔喺住附近,你就千祈唔好專登入去食!我會放呢間餐廳入我黑名單!
話說今日想食新加坡菜
平時去開銅鑼灣食蘇媽蘇媽
今日放假得閒就專登入去大坑試下
完!全!失望!

仲聽到廚房同樓面鬧交,好影響心情。

去完廁所經過廚房 發現煮嘢食啲人喺唔戴口罩!好驚驚!

埋單仲勁 收咗張信用卡 仲掛住同其他熟客傾計

我會放呢間餐廳入我黑名單!

2021-07-25
$260 (Lunch)