去食個早餐 本身選擇少預左 都係食懷舊情懷 叫個茄汁牛燴意粉 味道想像中一樣 其實同屋企自己整既味道差唔多 但問一句 跟餐有無嘢飲或者加錢$ 疑似事頭婆即刻黑面 個款擺出嚟 你嚟得呢度食就預咗散叫嘢飲 好求其回應講句呢度冇呢啲 佢嘅態度我連問佢拎杯水都費事 怕左你 最後散叫一杯凍奶茶$20 餐廳老闆同老闆娘同其他客人繼續大聲講大聲笑 好明顯做熟客街坊客生意 佢哋有冇諗過影響到其他客人?如果要特登走入嚟食懷舊嘢 我覺得可以慳返 唔好助長佢哋呢啲以為自己做開懷舊嘢就可以用咁嘅態度對生客 老實講唔係比唔起$20 問一句唔使咁嘅面容嘅 但你杯奶茶真係普通到唔普通 個款咁唔憂做咁 希望你哋都快啲退休
去食個早餐 本身選擇少預左 都係食懷舊情懷

2024-03-19
$50 (Breakfast)