2020-08-24
跟住姐姐去搵食,銅鑼灣商場多多,希慎廣場算是最新最型格,搵食向上走,11樓美食經常換下新店,今日我揀了台式便當,個名叫百芳池上,來自台灣,果然文雅。又抵食又豐富,因為揀咗主角之後,仲包精選配菜三款、滷水蛋半隻、白飯及飲品。有甚麼揀,共八款,豬扒、炸雞腿、炸雞翼、滷雞翼、滷雞扒、滷肉、控肉、鹽酥雞,睇清楚其實係揀雞或者豬、炸或者滷。香酥炸雞腿便當台灣焢肉便當金橘檸檬珍珠奶茶香酥炸雞腿果然出色,要等10幾分鐘絕對是值得,即點即炸,皮脆肉嫩唔假,調味剛剛好,極香煎炸及雞味,入口只覺好正,飯有汁,有粟米,味道極之好。相比之下,同樣是魔鬼的焢肉失色了,看來肥瘦相間,我覺得未夠肥,但滷水味很好,大大片,一定夠飽。疫情關係,剛才跟足規矩,控制出入人人量溫,只可坐半滿,準時八點收枱,我可作證,要堂食,記得早啲到。
香酥炸雞腿便當
台灣焢肉便當