2023-01-18 56 views
食台灣菜大家通常都會諗起一啲小店,今次搵到間又大又型格餐廳,仲可以同朋友飲番杯,感覺煥然一新!坐低第一時間嗌碟醉雞卷!一放低已聞到陣陣酒香,雞卷大大份又啖啖肉,有酒香但唔會過重👍🏻螺頭燉湯滋補又暖粒粒,入口清甜,飲完即時有暖胃嘅感覺~紅糟文旦蔭樹蒸深海大花尾龍躉,龍躉肉爽彈鮮甜,可能係用咗台灣地道紅糟嘅緣故,醬汁有微微酒香同甜味,夠特別!呢個特色玻璃盒入邊裝著鹽酥波士頓龍蝦,望落更覺精緻,配有脆卜卜嘅豆角、南瓜同秋葵,惹味得嚟keep到健康感,食唔停口!龍蝦肉新鮮彈牙,鹽酥香味十足 !八斗子炒飯材料好豐富,勁大隻虎蝦,仲食到一絲絲蟹肉,有帶子粒同鵝肉,脆脆嘅蟹子同香口肉鬆,口感夠晒多樣化,好快就清咗碟飯!最後點個滋潤紅棗丸子湯丸,又甜又潤喉~呢度環境夠chill,見有幾枱食客叫咗靚靚特飲打卡,下次都約閨蜜嚟飲返杯先!

螺頭燉湯滋補又暖粒粒,入口清甜,飲完即時有暖胃嘅感覺~

最後點個滋潤紅棗丸子湯丸,又甜又潤喉~