2024-09-01
YOHO d舖頭真係轉得好快,唔覺唔覺近住大坑渠出口果邊嘅食市又轉左新野,今次係靚靚泰式餐廳。午市價錢都合理,好岩學生哥、打工仔過黎醫下肚。🔸Weekday Lunch Bento🍱個人覺得個lunch bento set 都幾自由,飯麵、小食同Main dishes自己揀,包是日餐湯同茶飲同埋甜品,睇落都幾豐富,可以試到好多款野食。最後揀左:泰式無骨鳳爪前菜無骨鳳爪份量少少岩岩好,味道酸酸辣辣,好開胃。🔸瑪莎曼和牛面頰配白飯🐮瑪莎曼咖哩好濃郁,好重花生味。和牛面肉燉得好冧好軟熟,最欣賞係面頰肉加埋少少牛筋,咬落去爆汁。🔸泰式蝦球炒金邊粉🦐🦐Pad Thai偏酸甜口,蝦球好大粒。配菜都好豐富,有芽菜韮菜花生碎,口感多層次。🔸泰式串燒沙爹(豬3串)沙爹豬串不過不失,新鮮烤起熱辣辣同半溶嘅花生醬,食落都幾過癮。🔸雙重芒果今日嘅重點係甜品!雙重芒果雖然要加88🥭但相當值回票價。芒果粒加濃濃芒果醬加埋芒果奶蓋,已經係三重芒果😍😍另外底部有鬆軟嘅椰奶刨冰同埋自家製椰子意大利雪糕🍦,好重椰子味!份量都幾大份夠3個人分🥰
🔸Weekday Lunch Bento🍱
最後揀左:
泰式無骨鳳爪
前菜無骨鳳爪份量少少岩岩好,味道酸酸辣辣,好開胃。
🔸瑪莎曼和牛面頰配白飯🐮
🔸泰式蝦球炒金邊粉🦐🦐
🔸泰式串燒沙爹(豬3串)
🔸雙重芒果