2022-11-26 39 views
聽同事講呢間粵菜都幾新穎,所以就去試吓松茸燉螺頭燉湯真係好清甜,松茸及螺頭味好出。真係好飲過阿媽啲湯😅香煎龍躉球好多肉,啲皮嘅膠質好豐富,吵到好香,肉質又爽又滑,味道調得很好,大師之作!陳皮欖角骨至細已喜歡陳皮跟欖角的味道,放在香酥炸過的排骨上,陪添滋味,肉質爽加上呢兩樣味道配合起來,是從來未食過的味道,喜歡!桂花鹹魚蓉炒米粉蛋碎真係好有工架,味道略為淡了些,但係可以嘗到鹹魚嘅真味。仍覺不錯!自家製糯米糍本來這款甜品沒有寄予厚望,點知真係皮薄流沙餡正,真係想食多個。黑杞子茶最初兩口沒有味道,等到差不多吃了一半餸菜,再飲真味就出來啦,喜歡,最後仲沖咗落自己暖水壺帶回家喝😅。埋單時見到佢仲有一個「慢活時光」,大概係下午茶時段,嗰啲點心睇嚟都好好食,而且價錢仲好抵,等我搵日都去試吓。😍😍
聽同事講呢間粵菜都幾新穎,所以就去試吓

松茸燉螺頭
燉湯真係好清甜,松茸及螺頭味好出。真係好飲過阿媽啲湯😅

香煎龍躉球

陳皮欖角骨