2021-12-16
上次同朋友傾開好耐冇食西班牙菜,佢有好介紹,話下次一齊去食。今晚我哋終於約到去食啦😆呢間餐廳裝修型格,燈光比較暗少少,好適合同朋友飲酒傾計👍🏻我哋見佢餐牌tapas嘅選擇比較多,所以我哋叫咗2款tapas,1款pasta 😋西班牙辣椒仔外表好有光澤,食落口唔會乾爭爭咁,好有橄欖油香之餘,仲好香辣椒味添,但係一d都唔辣,佢仲用咗d海鹽吊起d味道。一個好似好簡單嘅tapas,但係好好味😋西班牙蛋餅上面放滿d西班牙火腿。蛋餅厚身,一切開入面,中間啱啱好熟,一d都唔老👍🏻入面仲有洋蔥丶薯仔粒同煙肉,食落好有口感,配埋西班牙火腿一齊食,鹹香鹹香😋白酒辣蜆肉意大利粉好香蒜味😍食落口帶有少少白酒嘅香甜同仲有少少辣。可能因為加咗西班牙肉腸chorizo。佢係紅椒味嘅肉腸,散發出濃郁的紅椒粉與油脂的香氣,食完之後齒夾留香😋而蜆肉份量好多,肉質飽滿又鮮甜😍