2024-10-25
店名: TMK Punk & Rolls 地址: 上環皇后大道西77-91號荷李活中心地下G&H號舖及M樓西營盤站A2出口,行7分鐘環境: 5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5TMK Punk & Rolls係一間以Punk 為主題既日式酒吧,餐廳內佈置非常Punk,而且好多細節位都落足心機‼️例如掛起左兩件充滿Punk 風格既皮褸,整體感覺令人如同置身電影中,最有驚喜莫過於放左一架電單車係到🤩食物方面更是外在與內在兼備😆Lotus Root Chips (V) ❤️❤️❤️❤️$68脆片口感非常脆口,有微微鹹香,一啖脆片,一啖清酒,非常放鬆😋Panfried Gyoza ❤️❤️❤️❤️❤️$118煎餃所搭配既醬汁令到成件事昇華左,餃子本身肉汁豐富,外皮微微脆口之餘,亦唔會煎爛👍🏻TMK Hamachi ❤️❤️❤️❤️❤️$128油甘魚配搭特調既醬汁,令到本身油香豐富既油甘魚加多左一層口感😆作為前菜一流Tamago Sticks ❤️❤️❤️❤️❤️$98玉子燒誠意十足,有三條,各有不同造型同味道👅玉子外脆內嫩,明太子味非常入味🥰帕馬火腿,鹹香十足,而松露,則有一種令人滿足既魔力😍Futomaki ❤️❤️❤️❤️$138壽司
西營盤站A2出口,行7分鐘
Panfried Gyoza ❤️❤️❤️❤️❤️
TMK Hamachi ❤️❤️❤️❤️❤️
Tamago Sticks ❤️❤️❤️❤️❤️
Futomaki ❤️❤️❤️❤️
壽司卷份量非常大份,內裏塞滿吾同配料,一啖一個,咬落去好有滿足感😚師傅已經調左味,唔洗再額外點豉油🙈
Dipping Wings 雞❤️❤️❤️❤️
雞翼配左一款生雞蛋醬汁,但雞翼本身已調好味,輕輕點少少醬就非常惹味,外皮脆口,肉質嫩滑😙
Mazemen ❤️❤️❤️❤️
哩款熱拌麵配有多種配料,食法非常簡單,就係將所有配料撈埋一齊,麵嘅份量非常多,口感偏軟身,醬汁都偏濃味😝
Sake Monaka❤️❤️❤️❤️
內裏配上口感極棉忌廉同栗子蓉🌰外面係鬆脆既餅😙
Warabi Mochi ❤️❤️❤️❤️❤️
蕨餅係用蕨粉做的和菓子,口感非常鬆軟,配上雪糕,大滿足☺️
Umeshu Manzairaku Kaga 萬歲樂加賀梅酒
❤️❤️❤️❤️❤️
呢個shot係店員贈送,採用黃香李製成,口感偏甜,果香味重,店員仲同我地一齊飲,非常親切😝