1K
2023-01-01 74 views
今晚去了諾士佛臺搵食,這裡雖然唔似在樓下整條街人來人往嘅感覺,但整體嘅佈置同氣氛又係另一個感覺!同朋友想搵個地方食得好外個環境又唔錯,價錢同食物質素都要好,這裡應該係一個唔錯嘅選擇!望望餐牌,內有喜歡嘅口味,當然不用多想就可以落單,先上了個經典凱撒沙律伴溫泉蛋及脆煙肉加配煙三文魚,凱撒沙拉中混雜了香濃柔順的醒胃醬汁加爽口沙律菜,中間有隻香濃溫泉蛋,配上塊脆包入口味道份外香滑,旁邊還有塊香脆芝士,入口香脆味濃,加埋兩朵由煙熏三文魚作成嘅花,作為今晚開始確實係唔錯嘅選擇!主食就係這個酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯,這個意大利飯內每粒米飯都沾滿了香濃蟹膏之餘,上面還加埋鮮甜美味嘅蟹肉,重點就係還有酥炸原隻軟殼蟹,入口十分香脆軟熟,真係啖啖入口都有蟹嘅味道!自己不用多重功拆殼去肉就可以食到,蟹控必食推介!當然這裡除了食之外,還有不同嘅飲品選擇,今晚就點了杯清新口味嘅REFRESHING PASSION,一杯飲品有柚子蜜,柑橘汁,熱情果、新鮮薄荷葉,同埋梳打水等調配已成,入口冰涼清新,同朋友可以邊食邊享受這裡感覺清新環境,確實又係一種生活享受!

Type of Meal
Dinner