2021-10-14
我地今次特登早啲開始行程, 所以去到既時候得2-3枱客人, 可以係唔打擾到其他人既情況底下輕鬆打卡📸 Cafe走黑色型格風, 配埋舒服既音樂令到成個人好放鬆💆🏽♀️ 因為呢度主要飲咖啡, 所以啲座位都係平排咁靠牆擺, 每個位隔離都會有張細細既咖啡枱🪑 Magic 🪄($40)平日去既Coffee Shop 都比較少見呢款咖啡, 原來係澳洲墨爾本獨有既咖啡🦘 牛奶份量比 Flat White 少, 牛奶同咖啡既黃金比例俾人入口感覺就好似Magic 一樣而命名👍🏽 飲落口好順滑, 奶同咖啡豆既味道balance得好好, 咖啡既回甘味帶少少奶既甜味, 真係配合得好好☺️Hojicha Latte🍵($45)Latte係一般咖啡店必備既飲品, 可以俾啲想感受下Coffee Shop 氣氛, 但係又品唔飲咖啡既朋友😊 呢度既焙茶味濃得黎又唔會出現苦澀味, 奶既份量啱啱好又唔會過甜😍 鐘意茶既朋友必試呀🥰Tiramisu 🍮($60)最近食過既Tiramisu 既酒味都係偏重, 但係呢度既第一啖已經愛上😍 一黎冇酒精果種苦味, Cream夠滑, 蛋糕夠濕潤, 口感綿滑, 暫時係我No.1 既Tira
Magic 🪄($40)
Hojicha Latte🍵($45)
Tiramisu 🍮($60)
最近食過既Tiramisu 既酒味都係偏重, 但係呢度既第一啖已經愛上😍 一黎冇酒精果種苦味, Cream夠滑, 蛋糕夠濕潤, 口感綿滑, 暫時係我No.1 既Tiramisu ☝🏾 大家黎飲咖啡配返件係一流🤤
呢間Coffee shop 好有驚喜, 除左環境舒服, 飲品同食物都高質, 見到啲Staff沖咖啡既手法真係有一種好治癒既感覺💆🏽♀️ 絕對推薦大家去試, 都係果句早啲去有著數😂