2021-07-28
📍Terrible Baby📮佐敦彌敦道380號香港逸東酒店4樓.朋友未收工, 一個人無無聊聊想飲杯野🥂黃既酒店少之有少, 突然醒起仲有Eaton Hotel既Terrible Baby, 回想起2019年有一晚同個bff係呢度飲野, 當日我地坐outdoor, 9-10點既時間聽到樓下有人好有聲叫社會運動嘅口號, 轉眼間咁就過左2年.Menu除左有一般紅白啤酒外, 仲有好多自創既cocktail, 每款都各有特色😈.🍹SIU SIU PINK HKD95揀左呢杯比較清新既cocktail, 以Gin做base, 再加檸檬, 西柚, 檸檬草, 薑等,味道酸酸甜甜, 容易入口,岩晒夏天飲🤠唔鐘意太濃酒味既朋友可以試下呢杯.酒吧outdoor既位置俾indoor更大, 而且好舒服, 就好似城市中心既一個小天地咁, 而且仲可以食shisha添.眼見身邊既朋友一個一個移民, 但願呢啲黃店一直保持初心, 繼續守住呢篇土地🥺.整體環境💭💭💭💭💭好味道:🧑🏻🍳🧑🏻🍳🧑🏻🍳🧑🏻🍳🧑🏻🍳服務態度🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻性價比:🧐🧐🧐🧐🧐回頭基率💫💫💫💫💫.#nonstopeatingdiaryyell
📮佐敦彌敦道380號香港逸東酒店4樓
🍹SIU SIU PINK HKD95