2019-10-30
好姊妹要出嫁啦,趁佢未做人妻,想搵間餐廳放工近近地,又可以chill下,又可以放心啤一啤⋯⋯ 我即刻諗起德國咸豬手配啤酒!睇openrice搵到呢間城市綠州嘅 Das Bier! 位於Mikiki,又係downtown, 唔駛去到西貢赤柱都可以Chill~兩個女仔諗住都主要係飲酒傾計,所以冇嗌到好多嘢。最後我哋叫咗一個香蔥芝士薄餅,加德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律!再加一杯Hoegaarden兩份飲(一睇就知唔係飲開走但又想Chill下)我哋本身以為都唔係叫咗好多,但嚟到就開始擔心了。因為原來份量都幾多,薄餅有成八九塊,可能因為有埋芝士所以更加「漏」,但我個人覺得好好食,所以我食到停唔到口。不過我唔係好鍾意個醬,覺得唔係幾夾,所以我都係空口食件芝士薄餅,就咁食都覺得好好食。香蔥味幾濃㗎 !另外個德國豬手真係不得了,因為原來真係好大份,食到三份一嘅時候,我哋有諗係咪要打包返屋企。啱晒大食嘅人!豬手都幾好食,個皮基本上好脆身,不過有啲位就有啲太煙韌啦~ 肉又唔係好乾身喎,幾好食!酸菜又未到人哋Table 18嗰啲咁酸(好易入口)!呢個組合都夠晒我哋傾足一晚,配埋啤酒坐低傾計都幾舒服,店員有冇趕
另外個德國豬手真係不得了,因為原來真係好大份,食到三份一嘅時候,我哋有諗係咪要打包返屋企。啱晒大食嘅人!豬手都幾好食,個皮基本上好脆身,不過有啲位就有啲太煙韌啦~ 肉又唔係好乾身喎,幾好食!酸菜又未到人哋Table 18嗰啲咁酸(好易入口)!呢個組合都夠晒我哋傾足一晚,配埋啤酒坐低傾計都幾舒服,店員有冇趕住要你食完就走。呢晚都食得幾開心。