2019-12-25
今日係Happy Friday🎉當然要去Happy吓啦😆好姐妹介紹我尖沙咀開咗間新酒吧餐廳環境超靚😍於是我就約咗老公,今晚嚟Chill番吓☺️餐廳名叫Garden Bar & Restaurant 裝修當然係用花園為主題,環境超靚又舒服🥰坐低咗之後,職員比咗部iPad 我點餐,好Like餐廳用電子餐牌,因為又環保又夠潮👍🏻因為我唔飲酒🙅🏻♀️所以我叫咗杯Mocktail🍸呢杯叫做Cinderella🍸係用Grenadine🍍Pineapple juice🍓Cranberry juice🍋lemon juice整嘅,酸酸甜甜好開胃😋Topping 放咗啲花瓣🌹🌼好靚☺️老公就叫咗Cocktail🥃呢杯叫茶霧,職員介紹呢杯茶霧係好特別嘅,因為係飲嘅時候係會有煙燻嘅氣味🥰職員攞出嚟嘅時候係用個玻璃瓶罩住,放低之後打開玻璃瓶蓋,一杯靚靚嘅茶霧呈現眼前😍茶霧係用咗Tequila,Chamomile Tea,Ginger去調配🥃飲落去有菊花嘅清香🌼又有煙燻嘅木香🌳輕輕嘅酒味🥃連唔飲酒嘅我都好鐘意飲🥰Nuts係蒜香麵包乾🥰每位收費15元都幾抵小食我哋叫咗香炸池魚配鰹魚汁🐟池魚細細條外層有一層薄薄嘅脆漿🐟
Nuts係蒜香麵包乾🥰每位收費15元都幾抵
小食我哋叫咗香炸池魚配鰹魚汁🐟池魚細細條外層有一層薄薄嘅脆漿🐟池魚炸到外脆內軟,香脆可口,仲可以成條連魚骨都食埋,非常好味😋
🧀水牛城芝士配有機蕃茄🍅清甜爽脆嘅有機蕃茄🍅配上香濃奶味嘅水牛城芝士🧀口感豐富味道不錯👍🏼
🍗炸法國春雞件拼粗薯條🍟仲有配上香草醬、芝士辣醬,雞件沾上一層薄薄的脆漿,外層鬆脆內裏肉質嫩滑,仲好Juice😋
🦞藍龍蝦天使麵配番茄汁🍅食落去天使麵有非一般嘅味道😋細問之下原來天使麵用上龍蝦頭熬製🦞唔怪之得咁鮮味啦,龍蝦好新鮮彈牙美味,職員話佢哋係用新鮮嘅藍龍蝦🦞真係好食到爆🥰
晚上還有女仔唱歌,佢唱得好好聽,可以一路享受美食,一路聽住歌,真係好嘆啊☺️
餐廳仲有好多打卡靚位😍
餐廳以花園為主題🌺感覺自己置身於城市綠洲🌳🌹食物超高質素,又睇得又食得😋下次一定要約埋班姐妹嚟Chill番吓☺️