2021-12-18
百味📍銅鑼灣禮頓道28-30號地下B號舖係銅鑼灣睇完梅艷芳小型展覽見到對面有間川菜館就過去睇下見佢咩菜式都有✋🏻環境又幾舒服就坐低食個lunch😽💁🏻♀️酸菜鱸魚鍋(1-2人) $160威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)完美咁結合左麻、辣、酸、香4大元素👍🏻夠辣 !夠麻!夠酸!每一樣都好似完美咁😍😍😍鱸魚片帶着魚皮滑嘟嘟每片魚肉都好厚肉嫩滑🤤多汁少刺爽脆酸香既酸菜、剪吸滿唔係講笑架😂以我食過咁多間酸菜魚大型連鎖店試過😌普通小店都試過我真係覺得呢間既酸菜魚係全港top 3❤️💁🏻♀️三杯雞煲 $140威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)三杯雞汁香氣四溢😍😍香而不辣特別惹味🤤🤤🤤我一個人都食左一大半!!!雞件吸收晒醬汁精華雞件口感嫩滑唔鞋口彈牙且惹味香濃🤤🤤🤤🤤💁🏻♀️山楂咕嚕肉 $102威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)平時我真係對咕嚕肉冇乜興趣好驚食到啲好多肥膏嘅咕嚕肉🙈但佢哋嘅咕嚕肉真係外酥內軟真係令我對咕嚕肉改觀😍😍😍💁🏻♀️蠔仔方魚泡飯 $60威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條
📍銅鑼灣禮頓道28-30號地下B號舖
係銅鑼灣睇完梅艷芳小型展覽
見到對面有間川菜館就過去睇下
見佢咩菜式都有✋🏻環境又幾舒服
就坐低食個lunch😽
💁🏻♀️酸菜鱸魚鍋(1-2人) $160
威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅
完美咁結合左麻、辣、酸、香4大元素👍🏻
夠辣 !夠麻!夠酸!
每一樣都好似完美咁😍😍😍
鱸魚片帶着魚皮滑嘟嘟
每片魚肉都好厚肉嫩滑🤤多汁少刺
爽脆酸香既酸菜、剪吸滿
唔係講笑架😂以我食過咁多間酸菜魚
大型連鎖店試過😌普通小店都試過
我真係覺得呢間既酸菜魚係全港top 3❤️
💁🏻♀️三杯雞煲 $140
威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅
三杯雞汁香氣四溢😍😍
香而不辣特別惹味🤤🤤🤤
我一個人都食左一大半!!!
雞件吸收晒醬汁精華
💁🏻♀️蠔仔方魚泡飯 $60
威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅
蠔仔每粒都好飽滿
湯飯都加入好多唔同嘅配料提升湯嘅鮮味
有香芹、冬菇、冬菜及肉碎等等
方魚係由大地魚烘乾拆出來嘅肉
可以令湯味更加鮮甜及惹味
真係令人一試難忘 ….
#hkfoodie #hongkong #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #百味 #美食 #食好西 #威威為食仔 #威威要還債
#foodies #hkfoodies #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #hkfood #hkfoodblog #loveeating #eatlover #dailylife #hkig #foodgasm #hkgirl #hkfood #daily #dailyfood #fooddaily銅鑼灣禮頓道28-30號地下B號舖基本上你想食嘅都有齊晒😍😍😍😍