2021-12-15
呢間咖啡店位處於深水埗新興文化區嘅外圍,所以嚟得呢度嘅都係口碑相傳而嚟嘅朋友。Interior: 金屬工業風格調,特別鍾意佢高樓底。bar 枱上空掛住幾塊金銅色鐵網,可以話係佢嘅icon。我同friend 子揀咗兩款咖啡同2款小食:1)cold brew清脆利落嘅cold brew, 淡淡嘅after taste,滲透住微微果香味🍊,係夏日消暑嘅好選擇。2)affogato Expresso ☕️配合雲呢拿雪糕🍨,冰凍奶香滑溜之中,混合咖啡獨有嘅甘苦,係另類享受咖啡嘅方式。享受一杯小小嘅affogato, 就如品嚐了人生中嘅甜酸苦辣,以及百態中嘅炎涼。唯獨呢度嘅雪糕質感比較近gelato,欠缺咗creamy嘅口感;另外,expresso 偏酸,蓋過雪糕嘅甜香。或者係襯返呢度cool cool 哋嘅型格風味😎4)tiramisu 呢度嘅tiramisu 有濃厚嘅expresso 同brandy味,正👍🏻3)Blueberry Bagel Bagel 應該係雪凍咗再番叮熱嘅,口感有啲不似預期。😶總括而言,呢度好啱心情cool cool地時候嚟cool 一吓😎
我同friend 子揀咗兩款咖啡同2款小食:
1)cold brew
2)affogato
4)tiramisu
3)Blueberry Bagel
Bagel 應該係雪凍咗再番叮熱嘅,口感有啲不似預期。😶