2010-10-20
幾年前我同幾個朋友去深水埗強記大排檔食飯, 每樣食物好食之餘又夠獲氣~ 當日食完後十分滿足地離開, 個人對於那個招牌漿爆生腸記憶猶新!!!!相隔4年, 打算跟相同的朋友再去, 不過唔好彩地搞錯左~去左第二間強記, 仲要食到一半先發現!!!!唔緊要, 大家發現之後即刻埋單走人再去返基隆街強記喇~ 二話不說, 叫左漿爆生腸 (真係好好食, 生腸爽口又夠火喉!!!!呢d先係大排檔味道黎架嘛 食唔停連豉椒都掃清埋); 沙薑雞 (肉質嫩滑!!!唔油膩, 沙薑汁味道啱啱好) ;蒜蓉炒油蜜菜 (我無食, 不過朋友話太油)其實因為去錯地方已經食飽左再黎食漿爆生腸, 真係叫得三樣野咋………不過都好開心食返幾年前個feel, 野食都一樣keep得住!!!!!!! 應該好快又再去~~~~~~