今日係我們屋企還神兼一家四口食飯做節嘅大日子!所以本人早幾日打去「皇庭匯」旺角店預訂咗一隻酬神鴻運乳豬全體、四隻清蒸頂角大糕蟹同蘿蔔糕外賣自取返屋企!我們大約2點去到,當時啱啱係下午茶優惠時段開始,所以全場都爆滿,初頭係一位女部長負責招待我們,但因為真係太多人客同人手唔係太足夠嘅關係,女部長要去招呼同其他茶客落單,所以佢都有禮貌咁同我們講話唔好意思呀,我叫其他人幫你們吖!之後有位男經理定男主任負責幫我們跟進所有嘢,佢所有嘢都包裝得非常之井井有條,同包裝得相當乾淨衛生!本人明白到喺大時大節,可能係因為人客多,但人手唔夠嘅問題,所以我們每人都要多多包容!酬神鴻運乳豬全體係即叫即燒,所以外皮超級香脆,肉質非常鬆軟嫩滑,無乜多餘嘅脂肪!清蒸頂角大糕蟹係新鮮即叫即蒸,無論係堂食定外賣都係咁好食,就算放凍咗食,肉質都係咁鮮甜嫩滑,蟹糕好軟滑甘香!蘿蔔糕係他們每日新鮮自家製,蘿蔔絲嘅粗幼度均勻,唔會太粗或太幼,臘腸同蝦米嘅份量相當多,差唔多每一啖都有餡料!不愧係我們一家四口嘅首選食府!
今日係我們屋企還神兼一家四口食飯做節嘅大日子!
四隻清蒸頂角大糕蟹同蘿蔔糕外賣自取返屋企!
酬神鴻運乳豬全體係即叫即燒,所以外皮超級香脆,
肉質非常鬆軟嫩滑,無乜多餘嘅脂肪!
蟹糕好軟滑甘香!
蘿蔔糕係他們每日新鮮自家製,
蘿蔔絲嘅粗幼度均勻,
不愧係我們一家四口嘅首選食府!
酬神鴻運乳豬全體
蘿蔔糕