2018-11-30 840 views
假如你同我一樣住呢頭,有時唔想煮,想叫外賣,我真心建議你寧願自己煮個麵食。我前前後後比左呢間野四次機會,無一餐係正常。第一餐:午市飯(白汁雞皇飯)飯無炒到底,一舊舊白飯痴住哂,白汁杰到好似我個侄仔食Baby food咁款,完全無香味,雞都無味,最慘連煎都唔煎咁就拎去煮,一個四十幾蚊午餐,自問要求唔高,但呢個真係好難食。第二餐:紅燒豆腐飯豆腐燶哂,汁又係杰達達,呢次唔係無味,係咸到想我死咁,一條菜都唔跟,差不多五十蚊,我食左幾啖白飯掉左,自己煮麵食。第三餐:早餐(雪菜肉絲米配煎蛋腸仔)咸,咸到你要倒走三分一湯加滾水先食得落,煎蛋腸仔就正常野,食完勁口渴。個日同朋友講起呢間野,佢話之前過黎搵我就係食呢間野既早餐,搞到佢自己食完都去對面麵包店買枝水(我朋友味精怪都話太師傅,自己諗)。第四餐:下午餐(沙嗲牛麵+煎蛋腸仔)沙嗲味唔香,沙嗲個醬少到你撈埋落麵成個淡牟牟,啲湯仲要無咩色水,牛肉梅到完成爛哂,我唔係要求佢比和牛我食,但梅到咁我都係第一次食,仲要唔係平,四十七包野飲,我諗事旦搵間茶記都好食過佢。比左幾次機會佢,除左因爲呢頭餐廳無做送外賣,另外係因為唔想間餐廳失準左一兩次就去寫人地,事關香

第一餐:午市飯(白汁雞皇飯)

第二餐:紅燒豆腐飯

第三餐:早餐(雪菜肉絲米配煎蛋腸仔)

第四餐:下午餐(沙嗲牛麵+煎蛋腸仔)

比左幾次機會佢,除左因爲呢頭餐廳無做送外賣,另外係因為唔想間餐廳失準左一兩次就去寫人地,事關香港生意都難做,廢事搞到人搵食艱難,但真係忍唔到手,仲有咁多人讚佢,或者係因為我唔係佢伯樂。

無相,因為難食到唔會留相,直頭影都唔會影,其實附近都有幾間好好食,不過係得佢送外賣,同埋佢d牙姐好現實,我比貼士就笑哂口,後來我無再比,佢地直頭黑口黑面,比一舊水仲要串你無散紙🤷🏻‍♂️重點一提,我老婆叫過兩次小菜送上黎,兩次叫既所有野係一樣,但兩次收係唔同價,仲要相差十幾蚊,所以其中一次我老婆落完單就叫佢報個數先,佢話轉頭打返比我老婆,點知轉頭已經係送左上黎。佢地送餐好快,你呢頭落完,五分鐘包你有得食,自己諗點解咁快。
TakeAway