2020-04-30 613 views
平時食開魚生飯、今次一食賞味壽司,就知道果然名副其實。㨂其中幾件講下⋯油甘魚壽司脂肪分佈平均,形成白色幼身嘅紋~好靚仔!食落去,口感幾乎拍得住和牛刺身😋赤蝦壽司:雖然一件嘅價錢等同2-3件壽司,但入口堅係「賞味」!肉質彈牙,唔會鞋十十、乾身。海膽壽司:見到size 咁大, 新鮮到連凹凸輪廓好分明的海膽,觸發我少少密集式恐懼症🤣 但呢埋眼食落去就好鮮甜,無海水鹹味🤔 吞拿魚壽司:即使冇去到黃牛級數,但都好似食緊生牛肉咁有「肉味」;吾會有喺雪櫃拎出嚟、啲冰融雪嘅生水味😂(呢個係喺另一間餐廳食過嘅taste🤦🏻‍♂️)小記:食到半路,見到鋪頭12點返貨、拎住成約一米長嘅整條魚入廚房,再證明來源係成條魚切出黎,不自覺沾沾左🤩

平時食開魚生飯、今次一食賞味壽司,就知道果然名副其實。
㨂其中幾件講下⋯

賞味壽司
赤蝦
帶子壽司
2020-04-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch