2021-12-27
☕️ 藝術打印咖啡($88)今次就嚟到西環堅尼地城食好西🤩 呢間藝術精品咖啡室樓底特高,空間感寬敞,環境好舒服!而呢度最signature 就係呢個相片打印咖啡,客人可以將自己鍾意既相print喺咖啡面上,成為自己獨一無二嘅咖啡☕️ 而我就緊係print 我最愛既姜姜啦🤣 嚟到真係會唔捨得飲架🥲 而呢個打印咖啡只有凍飲,分別有咖啡底同朱古力底選擇,2隻味道都各有千秋,而嗜甜既我個人就比較鍾意朱古力底嗰個多啲🤣 🐂 招牌安格斯高級肉眼牛扒($218)主菜方面,見到呢個牛扒都幾出名一於就試吓!🤨牛扒一埋枱已經聞到濃郁既蒜香,真係聲色味俱全,叫左medium處理得恰到好處,內裡肉質粉嫩唔會overcook,食落肉味濃又juicy,真心正!而配菜都做得唔差,焗薯同蒜頭都好好食,牛扒黎到果然係必食,呢個價錢食到咁嘅質素就更加冇得輸啦😎🦞龍蝦意大利飯($198)呢個龍蝦risotto擺盤真係好吸睛😍 見到大大隻龍蝦已經流晒口水🤤 意大利飯用龍蝦汁去熬煮,龍蝦味濃郁而不膩,而餐廳好細心地將新鮮嘅龍蝦起晒肉,每一啖飯都有粒粒爽嫩既龍蝦肉,唔錯!☕️🍰 Tiramisu ($68)而甜品方面我哋就叫左呢個一見
☕️ 藝術打印咖啡($88)
🐂 招牌安格斯高級肉眼牛扒($218)
🦞龍蝦意大利飯($198)
☕️🍰 Tiramisu ($68)
而甜品方面我哋就叫左呢個一見到Menu已經勁想食既Tiramisu 🙈 見到實物賣相更加唔即刻食唔得啦😂 (雖然都係相機食先) Tiramisu入口有濃郁既咖啡味同酒香,口感好soft好creamy 但又唔膩,推介!
另外再食埋佢地既blueberry cheesecake ($78),擺盤都係好靚,味道就不過不失,相比之下tiramisu嗰個就出眾好多☺️
整體呢間餐廳大部份食物水準都中上但係價錢又唔貴,絕對會再返黎食😍