2022-09-24
成日以為一到Weekend 科學園就會好少人點知原來係我錯左🤪🤪今個禮拜黎時有舞蹈學校表演,附近又有大人細路同寵物係河畔餐廳享受Weekend Brunch,又或者去海邊散步成個科學園不知幾旺場🥳🥳當然仲有無數有特色的餐廳加持。就好似係2期10W的Meraviglia Bar e Ristorante餐廳座落湖畔旁,落地大玻璃唔洗多講剩睇相已經知舒服,而且無論室外定室內都有一系列兒童遊樂設施🥳🥳個個細路玩完面上都帶住無限歡樂🤩🤩🤩好肯定開Party 或者Gathering 都絕對係Perfect 大人細路都會勁Happy -不過呢到的食物質素都好講究餐廳堅持只用😋😍全天然無激素肉去入饌,蔬菜大部份係有機仲有用埋自家種殖香草去調味玩得開心,食得安心Super🥰-前菜沙律,新鮮爽脆,牛油果,提子同nuts 都好多。餐包都暖暖的有誠意。Roasted Free Range Chicken HALF $298佢地既雞係無激素之餘,仲要係走地食落梗係寧捨唔同,食得出係特別彈牙。雞肉燒得香唔會過火,好食。-Pizza Prosciutto $338 睇住姐姐即搓個餅底即放入焗爐食落口盡是新鮮麵粉香
成日以為一到Weekend 科學園就會好少人
點知原來係我錯左🤪🤪
今個禮拜黎時有舞蹈學校表演,
成個科學園不知幾旺場🥳🥳
當然仲有無數有特色的餐廳加持。
餐廳座落湖畔旁,落地大玻璃
唔洗多講剩睇相已經知舒服,
而且無論室外定室內都有一系列兒童遊樂設施🥳🥳
個個細路玩完面上都帶住無限歡樂🤩🤩🤩
大人細路都會勁Happy
不過呢到的食物質素都好講究
餐廳堅持只用😋😍全天然無激素肉去入饌,蔬菜大部份係有機
仲有用埋自家種殖香草去調味
玩得開心,食得安心
Super🥰
前菜沙律,新鮮爽脆,牛油果,提子同nuts 都好多。
餐包都暖暖的有誠意。
佢地既雞係無激素之餘,仲要係走地
食落梗係寧捨唔同,食得出係特別彈牙。
雞肉燒得香唔會過火,好食。
Pizza Prosciutto $338
睇住姐姐即搓個餅底即放入焗爐
食落口盡是新鮮麵粉香,
外面帶香脆,入面帶少少煙韌
乾身又好食。
而且材料超豐富,巴馬火腿,火煎菜,
仲有黑松露醬同即刨的巴馬臣芝士
新鮮咸香又爽脆。
Organic Lime Soda $58
Organic Mango Lemonade $58
另外兩杯飲品都係organic, 清新涼快夠健康🥰