2023-11-04 354 views
早就想試吓塜田農場嘅lunch,勁多款和風十足嘅set餐好吸引,淨係外表繽紛多彩嘅賣相就已經令人有選擇困難,最吸引嘅就係美人壽司同美人框飯御膳。美人框飯御膳由漬物、沙律、天婦羅、雞湯同埋兩款框飯組成,有五款框飯可任選兩款. 包括薄燒饅魚框飯, 三文魚框飯, 蟹肉三文魚籽框飯, 牛肉時雨煮框飯, 照燒雞框飯。我揀咗三文魚框飯同牛肉時雨煮框飯。lunch set包嘢飲,我加咗15蚊升級特飲芒果波子汽水。沙律新鮮,由炸蓮藕脆片、玉子、三文魚刺身、沙律菜組成。脆蓮藕片好薄脆,玉子同三文魚好夾,口感層次豐富。天婦羅蝦同什錦份量滿足,天婦羅蝦色彩繽紛好特別. 香脆可口。配有雞湯,呈乳白色,鮮香濃郁。框飯就是用小木筒裝飯,飯底系糯米飯,上面鋪滿餸,牛肉時雨煮框飯牛肉份量多,三文魚飯則鋪咗蛋絲同魚籽,營養又美味。

美人框飯御膳

配有雞湯,呈乳白色,鮮香濃郁。