2018-12-02 1134 views
話咁快又星期五,又係時候鬆一鬆!今次係同事推介之下,黎到尖沙咀呢間墨西哥餐廳,感受下充滿墨西哥風情嘅TGIF!一出𨋢口己經見到好大個Papa Joe Logo! 一睇就知自己無去錯地方。未入餐廳已經好多人,好彩同事醒目Book 咗位,倖存者等都唔使等就坐低咗。餐廳燈光偏暗,氣氛啱晒同朋友傾計。現場仲有墨西哥民謠歌手即場獻唱,朋友點唱咗幾首,全枱一齊唱,將氣氛炒至最高!Side Dish 之甜蕃薯薯條 使用原隻甜蕃薯而成嘅薯條,除咗厚度較普通薯條粗之外,仲有陣甜甜蕃薯味。因為較粗嘅關係,感覺好似好"襟"食墨西哥夾餅  $48份量比想像中大碟,溫熱餅皮配合雞肉餡料。一碟有齊3款醬,倖存者最鐘意點牛油果醬嘅細膩口感白酒煮蜆份量雖然俾想像中少,但仍然好味。蜆肉將白酒吸得淋漓,蜆肉咬落口肉汁充滿白酒味,白酒更將蜆肉鮮味加倍引出蟹肉天使麵配魚子醬芝士汁   $158魚子醬味道蓋咗芝士汁,而且蟹肉份量少,比其他菜式遜色,不過整體味道可接受
Side Dish 之甜蕃薯薯條
墨西哥夾餅  $48