2023-08-07
點解我唔知 @shandong_siusing7481 西洋菜南街有分店架?之前一直有食開大角咀嗰邊,天氣熱就少左去大角咀🥵今日經過太子附近見到有分店,9秒9飛奔入去,我好掛住墨魚荸薺煎餃呀🫠新店環境行文青木系路線,仲有獨立卡位提供,入面有一幅可愛餃子壁畫,整體環境令人舒適❤️✨墨魚荸薺餃(煎)$38✨湯餃同煎餃我都有試過,我比較喜歡煎的!煎過既餃子皮帶點煙韌,入面既墨魚粒粒又好有咬口,一份五隻啱啱好!✨鮮肉麻辣菜甫餃(煎)$34✨喜歡香辣口味,定必試下這個!菜甫咬口爽脆又夠辣味,後悔無點豆漿,一定好襯❤️✨砂窩雲吞雞$90✨又幾抵食喎!有成六粒雲吞加半隻雞,個湯好清甜,勁飲都無覺得口乾!佢個雲吞配埋自家製既蒜蓉辣醬,絕惹味🤤老醋海蜇頭$52(大)海蜇頭夠爽口,加埋老醋酸味,好開胃!涼拌魚皮 $26(細)魚皮得我自己食,叫個細既就夠了,魚皮好Q彈,我仍然要「醋」底😂開胃麻!自家製山楂茶$12凍凍既山楂茶真係好解暑架❤️凍蜂蜜柑桔露$12唔算好甜都可以解到暑熱,但我還是喜歡山楂茶😂
✨墨魚荸薺餃(煎)$38✨
✨鮮肉麻辣菜甫餃(煎)$34✨
✨砂窩雲吞雞$90✨
老醋海蜇頭$52(大)
海蜇頭夠爽口,加埋老醋酸味,好開胃!
涼拌魚皮 $26(細)
自家製山楂茶$12
凍凍既山楂茶真係好解暑架❤️
凍蜂蜜柑桔露$12
唔算好甜都可以解到暑熱,但我還是喜歡山楂茶😂