2019-01-31
不約而同有朋友仔介紹呢間自助餐咁生日就黎試個tea buffet 會一會佢啦未夠3點已經排長龍等入座,原來入面堅大,上層放嘢食,下層放餐桌,全院滿座。入口有沙律,由刺身開始。刺身得3款:三文魚,吞拿魚,希靈魚。 啲吞拿魚簡直就唔敢入口,夾落就知唔新鮮,食一啖溶散咁,唔好夾硬頂中間就放甜品,超多選擇,士多啤梨梳乎厘,士多忌廉蛋糕, 士多啤梨朱古力噴泉,好可惜,我係朱古力怪獸,對士多啤梨冇咩興趣 驟眼見到個心太軟,咋咋淋就攞咗去,仲以為係朱古力,點知係芝麻,撘雜莓食,都都ok啦。 另外鍾意榴槤朋友,呢到有榴槤撻,榴槤班戟,朋友仔encore幾次,應該係正啦,我就比佢地啲“香味”焗暈咗再過就有師傅即制天婦羅,秋葵同蝦,唔滴油,新鮮滾熱辣,推介再行入啲就係中式點心,粥品同湯麵,我比個柴魚花生粥吸引咗,粥綿柴魚味濃,配菜又多款,樣樣落啲,成碗粥就咁食晒行番轉頭,唔見有扒類,肉類,缺少咗啲嘢始終係tea buffet, 無肉都ok. 最後食埋 Haagen dazs雪糕太完滿。生日有件撻,手字寫得好靚,一班朋友食得好開心最重要
咁生日就黎試個tea buffet 會一會佢啦
入口有沙律,由刺身開始。
再過就有師傅即制天婦羅,秋葵同蝦,唔滴油,新鮮滾熱辣,推介
最後食埋 Haagen dazs雪糕太完滿。
生日有件撻,手字寫得好靚,一班朋友食得好開心最重要