2017-02-07 795 views
約左個好耐無見既朋友黎食日式料理一開始有各款前菜:沙律,蓮藕漬物,蒸蛋,麵鼓湯蒸蛋又滑又多材料,有菇菌同蟹柳點左季節御膳。三款刺身:蟹肉蟹膏,油甘魚腩,赤身。蟹肉好鮮好濃蟹膏好鮮。三款壽司:海膽,甜蝦,鮪魚腩。海膽好creamy好鮮甜美中不足係甜蝦有少少甘甘苦苦之後係八件壽司定食,壽司既刺身由廚師決定,因應時節而定,真係未上菜都唔知有咩款色既壽司,好有驚喜當中有佐佐木,深海池魚,㳉太⋯估唔到食壽司都有咁多不同款式,聽完店員介紹先知道係咩😝定食配一碗稻庭烏冬係我最中意既味道,好軟滑雜錦天婦羅定食:雜菌牛肉,天婦羅蝦,香茹,茄子⋯天婦粉薄又香脆,店員同我地介紹白飯係佢地特意係日本訂購,係香港用米機調整,同製作壽司既米不同鵝肝多士上面有金萡,好吸睛😻鵝肝無穌味,唔油膩,美中不足係太多黑醋汁最後黎個大合照,仲有兩款特色小食:左下角既鱈魚腩明蝦大根煮鱈魚煎就食得多,水煮真係未試過。仲個有米茄子田樂燒,同平時既燒茄子好唔同,依個用左赤麵豉燒味道太甜但茄子好嫩滑,如果味道淡少少一定上品之作最後有甜品:芒果啫哩餐茶:即磨咖啡,綠茶完滿結束🤗
約左個好耐無見既朋友黎食日式料理
一開始有各款前菜:沙律,蓮藕漬物,蒸蛋,麵鼓湯
蒸蛋又滑又多材料,有菇菌同蟹柳
季節御膳
點左季節御膳。三款刺身:蟹肉蟹膏,油甘魚腩,赤身。
蟹肉好鮮好濃蟹膏好鮮。三款壽司:海膽,甜蝦,鮪魚腩。
海膽好creamy好鮮甜
美中不足係甜蝦有少少甘甘苦苦
之後係八件壽司定食,壽司刺身廚師決定,因應時節而定,真係未上菜都唔知有咩款色既壽司,好有驚喜

八件壽司定食
定食配一碗稻庭烏冬
係我最中意既味道,好軟滑
雜錦天婦羅定食
雜錦天婦羅定食:雜菌牛肉,天婦羅蝦,香茹,茄子⋯
鵝肝多士
最後黎個大合照,仲有兩款特色小食:左下角既鱈魚腩明蝦大根煮
但茄子好嫩滑,如果味道淡少少一定上品之作
最後有甜品:芒果啫哩
餐茶:即磨咖啡,綠茶
完滿結束🤗

季節御膳