2013-02-07 122 views
去一壽司每次都食壽司同刺身,好少食其他小食,因為我係好鍾意食壽司,但今次睇睇下個餐牌,好想食個關西黃金燒海鮮薄餅同汁燒金菇牛卷,海鮮薄餅個賣相好討好,pizza面全是海鮮,非常足料,陣陣芝士味已令人垂涎,急不及待咁食一口,薄餅底焗得香脆,滿口的足料海鮮一點也不欺場,比一些意大利店嘅薄餅還要好食,無諗過响壽司舖會食到如此有水準嘅薄餅,雖然個pizza唔係好大個,但食落都有d溜。汁燒金菇牛卷煮得非常美味,牛肉味濃而且肉質好,食落唔韌,金菇又好入味,配合牛肉同醬汁一齊食味道好得難以形容,呢兩款小食真係無選錯,值得食。另外都叫咗壽司,其中兩個軍艦真係好食,分別係白飯魚黑松露軍艦及磯煮帆立貝軍艦,前者因白飯魚本身係無咩味,但肉質夠滑,用黑松露嘅香味點綴白飯魚,令口感大增,又滑又香又美味,心思之作,而磯煮帆立貝軍艦嘅帆立貝細細粒,但香味十足,而且好爽口,汁煮過味道更好,同食大嘅帆立貝壽司又係另一種風味。秋刀魚壽司一點都唔腥,而且肉夠實,食落有質感嘅魚肉,都幾好食。其實我係帆立貝愛好者,所以又食埋火炙海膽帆立貝壽司,燒過嘅海膽同帆立貝半熟狀態,熱熱地入口海膽同帆立貝嘅質感變得唔同,味道亦好。來一杯紅
去一壽司每次都食壽司刺身,好少食其他小食,因為我係好鍾意食壽司,但今次睇睇下個餐牌,好想食個關西黃金燒海鮮薄餅同汁燒金菇牛卷,海鮮薄餅個賣相好討好,pizza面全是海鮮,非常足料,陣陣芝士味已令人垂涎,急不及待咁食一口,薄餅底焗得香脆,滿口的足料海鮮一點也不欺場,比一些意大利店嘅薄餅還要好食,無諗過响壽司舖會食到如此有水準嘅薄餅,雖然個pizza唔係好大個,但食落都有d溜。汁燒金菇牛卷煮得非常美味,牛肉味濃而且肉質好,食落唔韌,金菇又好入味,配合牛肉同醬汁一齊食味道好得難以形容,呢兩款小食真係無選錯,值得食。
來一杯紅棗茶,紅棗味濃,滋潤一下,熱呼呼的,可口。今次沒有食太多壽司,因為原來壽司加上薄餅真係太飽肚了。
2013-01-27
$180 (Dinner)