2022-10-26
🇭🇰 太子- 鮨世屋行行下太子~~發現果頭多咗間新既日本野😍所以今次就睇下佢質素點先~~應該因為新鋪 門面好光鮮新淨 感覺好舒服✨坐位環境雖小 但所有野都好企理 人少少好處就係可以同師傅交流下🤘🏻不過我今次趕時間 所以就叫咗外賣走🤞🏻佢仲好貼心咁俾咗啲乾冰我雪住👍🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 三文魚盛盒六貫(⭐9/10) $75(三文魚x2厚切三文魚腩x1 火炙三文魚x2花之戀x1)壽司件件都好新鮮即叫即整😆等火炙三文魚果時已經聞到好香,食落入口即溶既感覺😻另外最欣賞佢個厚切三文魚腩 超級肥美厚肉 覺得必試!!! 👅 蝦特盛四貫(⭐9/10) $78(甜蝦 車海老 赤海蝦 牡丹蝦)佢哋嘅蝦係連埋蝦頭入盒 貨真價實😆甜蝦隻隻都好飽滿🙌🏻而且每款蝦都配搭左少少唔同既點綴 食落更加有多重口感 ~~ 赤海蝦同牡丹蝦食落都好爽口,鮮味十足🥰👅 特上壽司十貫(⭐9/10) $178(海膽,三文魚子軍艦,赤身,紋甲墨魚,赤貝,油甘魚,深海池魚,赤海蝦,帆立貝,三文魚)呢一個拼盤,完全係啱晒咩都啱食嘅人 姐係我☺️🤘🏻全部都好新鮮好正~~海膽壽司真
👅 三文魚盛盒六貫(⭐9/10) $75
(三文魚x2厚切三文魚腩x1 火炙三文魚x2花之戀x1)
👅 蝦特盛四貫(⭐9/10) $78
(甜蝦 車海老 赤海蝦 牡丹蝦)
👅 特上壽司十貫(⭐9/10) $178
呢一個拼盤,完全係啱晒咩都啱食嘅人 姐係我☺️🤘🏻全部都好新鮮好正~~海膽壽司真係係面層鋪滿海膽 完全唔腥👍🏻三文魚子軍艦勁多魚子 係多到會瀉哂出嚟㗎 好抵食!!赤身即係紅肉,魚背不含油脂的部位,肉質實而有咬口🥹👍🏻 紋甲墨魚勁容易咬開,食得出係新鮮既鮮味~特別講下深海池魚:肉質鮮嫩肥美,仲有浸好香嘅油脂味,係另一種感覺🙌🏻下次會再叫!!!!
🎏地址:鮨世屋 (太子)
太子砵蘭街456號地下A2號舖
#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #旺角 #旺角美食 #旺角餐廳 #太子美食 #壽司 #鮨世屋 @sushiseya
按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_旺角