10月30日, 想食壽司, 不過今晚唔想再冒險試新壽司店, 要食有水準保証嘅一定首選峰~ 開業咁多年仍然屹立不倒, 仲係咁長人龍, 仲係我地至愛添~ 等咗15分鐘, 就有得入座喇~::: 三文魚壽司 ::: $12必先食一碟三文魚, 顏色靚, 夠鮮甜, 又大件~ 加埋只係峰先會加嘅蘿蔔絲, 爽口得嚟帶點清新~ 一貫高水準!::: 火炙北海卷 ::: 20似係新野~ 外圍由火燒過嘅三文魚包住d飯, 上面再放一粒帶子~ 因為三文魚俾火燒過, 肥油鎖咗喺裏面, 一咬落去先至漏出嚟, 油香豐膩, 但感覺有少少太肥~帶子亦略為細粒, 唔太咬到d質地, 只屬普通…::: 石垣貝壽司 ::: $15感覺似赤貝, 同樣爽口, 加少少檸檬再點海鹽更吊味, 唔錯~::: 蔥粒章紅魚軍艦 ::: $9章紅魚切成小粒, 唔太食得出d味, 不過有少少腥. 下次都係食番蔥粒吞拿魚好d…::: 軟殼蟹卷 ::: $25軟殼蟹剛炸起, 雖然油膩但係超香口同埋好脆! 用d飯包住佢食凍熱感成好大對比~::: 特大帆立貝壽司 ::: $25超大隻帆立貝, 啖啖都係肉, 根本食完d飯都未食完隻帆立貝!! 一口一口慢慢嘆,

::: 三文魚壽司 ::: $12

::: 火炙北海卷 ::: 20

::: 石垣貝壽司 ::: $15

::: 蔥粒章紅魚軍艦 ::: $9

::: 軟殼蟹卷 ::: $25

::: 特大帆立貝壽司 ::: $25
超大隻帆立貝, 啖啖都係肉, 根本食完d飯都未食完隻帆立貝!! 一口一口慢慢嘆, 好鮮味, 好正! 係峰壽司必食推介~~~

::: 天婦羅蝦卷 ::: $20
失色咗d, 因為隻蝦淋咗, 雖然肉地ok但係食唔出天婦羅嘅本質~ 下次要求佢即炸先得~

::: 吉列炸蠔軍艦 ::: $15
反觀呢隻炸蠔就幾香脆, 細就細咗少少, 不過隻蠔都幾鮮~ 同壽司飯一齊食都夾!

都仲keep得到水準, 壽司算中大件, 比起某品牌迴轉壽司好得多~ 環境衛生都做得好好, 又夠光猛~ 仍是我地至愛 no.1!
三文魚壽司
天婦羅蝦卷
吉列炸蠔軍艦
2010-10-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$78 (Dinner)
三文魚壽司
軟殼蟹卷