2021-09-14 1688 views
一年四季打邊爐食雞煲對我嚟講完全冇問題嘅😆原來灣仔有間樓上任食雞煲及火鍋店,係朋友帶我去先知咋!諗住weekday去食會少人啲,真係估唔到咁多人呀!晚市提供任食放題,雞煲+火鍋套餐有牛魔王、海鮮、同埋至尊餐餐俾你揀。價錢當然唔係款款同價啦。我哋叫咗「牛魔王」餐,成人星期一至四正價時段每人收取HKD318 (另加一)。點了餐後先上雞煲,可以無限添加直到你想打邊爐為止😆第一round嘅雞煲已經好大份,我哋唔敢encore,怕食唔落火鍋呀!要食好味嘅雞煲記住跟足侍應同你講解嘅「雞煲4部曲」做。雞件滑溜以及用多種香料+調味料醃製,惹味到食唔停口😋😋 油條要留到最後嘅步驟先好落,太早放落雞煲就淋晒唔好味~ 食完雞煲同侍應講聲,佢哋好快手咁換個新鍋俾你打邊爐。自選湯底有多款,我哋揀咗「新鮮蟹窩花甲湯底」,有新鮮蟹+花甲呢啲海鮮滾起嘅湯底應該好正。▫️「牛魔王餐」有美國SRF黑毛和牛肉眼、美國肥牛、紐西蘭羊肉卷、安格斯牛小排,全部都係限時內任食。每一款肉類我哋都試過,覺得黑毛和牛肉眼特別正👍🏻除咗肉類仲有超過30款配料都係任食!食完真係捧住個肚走呀。▫️甜品 - 北海道3.6牛乳奶凍 (每人一杯,呢個唔
一年四季打邊爐食雞煲對我嚟講完全冇問題嘅😆原來灣仔有間樓上任食雞煲火鍋店,係朋友帶我去先知咋!諗住weekday去食會少人啲,真係估唔到咁多人呀!

晚市提供任食放題雞煲+火鍋套餐有牛魔王、海鮮、同埋至尊餐餐俾你揀。價錢當然唔係款款同價啦。我哋叫咗「牛魔王」餐,成人星期一至四正價時段每人收取HKD318 (另加一)。點了餐後先上雞煲,可以無限添加直到你想打邊爐為止😆第一round嘅雞煲已經好大份,我哋唔敢encore,怕食唔落火鍋呀!要食好味嘅雞煲記住跟足侍應同你講解嘅「雞煲4部曲」做。雞件滑溜以及用多種香料+調味料醃製,惹味到食唔停口😋😋 油條要留到最後嘅步驟先好落,太早放落雞煲就淋晒唔好味~ 食完雞煲侍應講聲,佢哋好快手咁換個新鍋俾你打邊爐。自選湯底有多款,我哋揀咗「新鮮蟹窩花甲湯底」,有新鮮蟹+花甲呢啲海鮮滾起嘅湯底應該好正。

▫️甜品 - 北海道3.6牛乳奶凍 (每人一杯,呢個唔係任食嘅😆)
▫️飲品 - 有汽水、菊花茶、烏龍茶、馬蹄爽等任飲。自己去雪櫃拎就得喇。

晚市放題有180分鐘任你食,侍應上菜好快手所以絕對有足夠時間㗎!
Type of Meal
Dinner