2021-06-29
無錯,食火鍋係唔分季節嘅!尤其同班朋友烚下烚下個種自助程度真係好開心。話說前排同班朋友食又唔知食咩好,於自大家就去咗食火鍋,貪自己鍾意混咩醬就咩醬、想食咩就自己落咩。湯底點咗雞湯,即刻係面前放雞件落去爆香個湯底,煮下煮下就唔少滑雞肉係入面,都幾足料嘅,係堆野食未上之前就可以飲住個湯暖胃同食下入面嘅餸。唯然個日去食都好多人,不過上菜速度都算快。最正係點堆佢嘅豬頸肉,肥瘦適中又有肉味,又有少少豬油香,好過就咁食豬肉。除豬頸肉之外,個脆肉鯇都不得了!大件得嚟又爽口彈牙,話晒係白肉,岩晒想食肉又驚過肥嘅朋友。另外想特別少少就叫埋羊肉片試下,都好薄身,薄身得嚟都幾大塊,有大約女性嘅手掌咁大,我估佢特登切到咁大塊又薄,方便煮熟得嚟又路會話熟咗縮晒水無啖好食卦。