之前已經久仰呢間雪糕店既大名,係日本見到既時候已經好想試知佢係朗豪坊開左一排,星期日終於帶埋阿妹一齊去食佢門面好靚,每次搭扶手電梯上都引唔住望多兩眼 雖然位就唔多,但室外都坐到幾張架同阿妹硏究左一陣menu,雖然我地未食lunch,不過佢嘈住話要食雪糕見到有個tea set幾正咁,係新推出架,薰衣草口味可能夏天先有,心郁郁想試下,於是叫左一個有蛋糕、雪糕同茶既set($158),一次過滿足哂我三個願望當個set到既時間,我同阿妹都同一時間叉向雪糕一放落口第一啖已經大滿足個雪糕好有薰衣草既夏日清新感覺,而且口感細滑,夠哂特別,合埋眼已經幻想到自己係北海度既薰衣草田野我地好鐘意呢個雪糕,不過唯一唔好係融得太快啦個蛋糕就普普通通啦,薰衣草味濃,不過口感如果更幼滑一定更加正個茶係earl grey,用黎配蛋糕其實好正中和番甜味總結: 最最好食一定係雪糕!!!不過見到隔離枱叫左個波菜意粉,好似都幾香幾正咁,下次會試一試正餐
之前已經久仰呢間雪糕店既大名,係日本見到既時候已經好想試
知佢係朗豪坊開左一排,星期日終於帶埋阿妹一齊去食

佢門面好靚,每次搭扶手電梯上都引唔住望多兩眼
雖然位就唔多,但室外都坐到幾張架

當個set到既時間,我同阿妹都同一時間叉向雪糕
一放落口第一啖已經大滿足
我地好鐘意呢個雪糕,不過唯一唔好係融得太快啦

個茶係earl grey,用黎配蛋糕其實好正
中和番甜味
2019-07-28