位於近油麻地嘅譽發廣場係專門做食肆嘅大廈,今次一搭就搭到上頂樓去食一間高級西餐!我鍾意呢度嘅係佢嘅夜景,雖然唔係海景,但係係好靚嘅黃昏底下望住旺角嘅鬧市都別有一番風味!擺設上呢度好適合一對情侶來燭光晚餐,唔單止窗邊有心心嘅擺設,而且每張枱上面都有小蠟燭,真係好有情調!另外作為高級餐廳店員嘅服務當然唔少得啦!呢度嘅位唔算好多,嚟之前都要卜位,而店員都會好細心咁樣去定期加水,同埋解釋每個細節,無論係餐前包,係牛扒需唔需要芥末,係個飯想硬定淋d,定係個甜品要點樣去處理都好有禮貌同賓至如歸咁樣去介紹!之後就講食物啦!今次叫咗個鴨髀肉Risotto,安格斯肉眼扒同兩個甜品(心太軟同火焰雪山)鴨髀肉Risotto喺呢度嘅推介,佢既獨特之處係飯粒分明,每啖食落去都會有口感,而且鴨髀肉切絲,係每一啖上面都有油髀肉既香味,覺得呢個係一個要花手工處理既菜!肉眼扒我哋叫咗五成熟,牛味都幾重佢嘅配菜非常足夠而且擺碟都好靚!最後就係心太軟同火焰雪山,火焰雪山佢俾咗酒即場燒,店員會話比你知幾時要吹熄,呢個甜品嘅味道非常豐富,有出面嘅cream同pancake皮,再加上入面嘅雪糕,我形容係外熱內凍,外硬內軟,而且周

最後就係心太軟同火焰雪山,火焰雪山佢俾咗酒即場燒,店員會話比你知幾時要吹熄,呢個甜品嘅味道非常豐富,有出面嘅cream同pancake皮,再加上入面嘅雪糕,我形容係外熱內凍,外硬內軟,而且周遭仲有好多嘅柚子同莓襯托,可以話係雪糕甜品嘅甜味加上呢啲莓襯托出一種好清新嘅感覺!

而心太軟從相入面都見到絕無手軟,入面嘅朱古力醬幾乎係未切嘅時候已經湧,出嚟好好奇喺細個嘅心太軟蛋糕入面點解可以有咁豐富嘅朱古力!