2015-09-07 389 views
女人喜愛甜品時常識吧😈 呢一日小新就帶愛麗絲去銅鑼灣既Honey Creme食雪糕😍 我地點左個海鹽朱古力雪糕,而又咁啱當日Honey Creme做推廣:買任何雪糕加$1就有多杯抹茶雪糕😍 Honey Creme既雪糕平均$38一杯,呢個優惠就係大約$40兩杯雪糕,比平時便宜成$18😍 所以就點多杯俾愛抹茶既愛麗絲喇😋先講個海鹽朱古力雪糕,雪糕係牛奶味,淋上朱古力醬,不過好神奇地,啲醬好快會硬化,變為朱古力塊😂 而雪糕上會灑啲海鹽,食落去味道鹹鹹甜甜既,好特別,令人諗起日本沖繩既海鹽雪糕,愛麗絲真係覺得好好食😍而個抹茶雪糕,雖然冇加任何配料或醬汁,但愛麗絲一樣係食到停唔到😂 因為抹茶味好重,食落充滿抹茶香,而同時又帶點茶既甘苦味,愛抹茶既食家們千其唔好錯過呀😆

女人喜愛甜品時常識吧😈

Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$20 (Tea)