2015-08-11
自從上次食過比利時朱古力半熟芝士蛋糕,我對佢地既芝士味道念念不忘。上次係放學經過荃灣分店被吸引左,今次就返屋企經過屯門既分店,被佢地既poster吸引住^_^香芒溶心芝士蛋糕其實門面都同其他分店一樣,都係用招牌既橙黃色做主要色調。果然係熱賣貨品,去到既時間大概7:00 剩下一個香芒溶心芝士蛋糕。師奶心態既我,當然要即刻包起拉!好喜歡佢地既蛋糕盒喔~是貓貓耳朵的手挽呢,見到都好開心!打開盒子,已經聞到甜甜既芒果味道^_^ 口水都就流出嚟一如既往,蛋糕盒子既底層都有蛋糕餐具。最啱我呢啲懶人,食完蛋糕又唔洗洗碗碟!可能我一返到屋企就即食,未見有溶既現象,所以我就擺多半個鐘先食。見到芝士蛋糕半溶化既狀態真係好想食,好興奮(☆_☆)整體上,我覺得幾好味^_^芝士味道沒有比利時朱古力芝士蛋糕個款甘濃,如果唔中意食太甜既朋友可以試下!不過蛋糕的餅令我幾失望,濕濕的有點奇怪。如果改用消化餅餅底會好好多^_^好期待下次試下士多啤梨芝士半熟蛋糕!
上次係放學經過荃灣分店被吸引左,
今次就返屋企經過屯門既分店,
被佢地既poster吸引住^_^
香芒溶心芝士蛋糕
其實門面都同其他分店一樣,
都係用招牌既橙黃色做主要色調。
師奶心態既我,當然要即刻包起拉!
好喜歡佢地既蛋糕盒喔~是貓貓耳朵的手挽呢,見到都好開心!
打開盒子,已經聞到甜甜既芒果味道^_^ 口水都就流出嚟
見到芝士蛋糕半溶化既狀態真係好想食,好興奮(☆_☆)
整體上,我覺得幾好味^_^