2022-07-22 79 views
之前已經試過Chill & Grill自家烘焙品牌@magpie.hk嘅曲奇,覺得幾好食(^ω^)屋企人生日要揀蛋糕,喺IG見到佢哋出咗幾款蛋糕望落幾靚,所以決定揀佢 *\(^o^)/*.🎂 Summer Day $360(6吋)蛋糕盒用咗佢哋餐廳嘅signature湖水綠,顏色好靚俾人精緻嘅感覺。.方形蛋糕有五層不同味道,面層椰子mousse再鋪滿柚子肉,加上無花果點綴,柚子肉多汁,mousse食到椰絲幾清香。中間兩層有芒果熱情果果醬+杏脯果醬,酸酸甜甜。底層有斑蘭蛋糕,而餅底就係榛子脆脆。成個蛋糕顏色、味道及口感都十分豐富(*´▽`*)
.除咗朱古力生日牌,附送嘅不鏽鋼刀叉和蠟燭都好精緻,刀叉仲刻埋自家品牌logo。.總括而言:蛋糕用咗好幾款熱帶水果,酸酸甜甜唔會太膩,無論外觀同味道都好有新鮮感,清新的夏日感覺!

🎂 Summer Day $360(6吋)