2021-06-19
2080 views
好鍾意黎澳南呢一區因為對住海又唔多人🌤 晴天就有好Chill既感覺💕 咁既環境最適合嘆個Brunch 飲杯咖啡☕️ 呢間Cafe好開揚又有點懷舊既點綴💈 打卡程度一流📷但係價錢有點進取💰⭐️ Egg Benedict with 28 Months Iberico Ham 🍳看似一道平凡既Brunch 菜色但係都幾有水準🥚Hollandaise Sauce既酸甜適中同蛋汁好融合😝 配上西班牙火腿既鹹香好有層次🇪🇸 加上Sourdough食 唔會太大負擔🥯⭐️ Crab Meat Donburi with Deep Fried Soft Shell Crab 🦀好有日式風格既飯🇯🇵但係麻麻地喜歡蟹肉同Mayo既口感😅撈飯口感有點油膩 而軟殼蟹雖然香口但係新鮮度差咁D🍘 如果想食比較喜歡 軟殼蟹牛油果卷🍣⭐️ Dirty 🖤咖啡味幾濃而牛奶特別幼滑🥛入口唔苦啱曬炎炎夏天🔥⭐️ 75% Peru 🇵🇪特別為左佢既朱古力試一試🍫 75%的香濃度剛剛好Rich而不苦澀😛 帶微微天然的甜度🥰 缺點係冰溶既時候會調淡朱古力的味道🥲⭐️ Creme Brulee Pancake 🥞又係另一打卡名物🤩 面頭Creme
⭐️ Dirty 🖤
咖啡味幾濃而牛奶特別幼滑🥛入口唔苦啱曬炎炎夏天🔥
⭐️ 75% Peru 🇵🇪
⭐️ Creme Brulee Pancake 🥞
又係另一打卡名物🤩 面頭Creme Brulee醬焦糖香好突出🍯 但整體有點甜 Pancake 唔夠鬆軟 同自己整差唔多 有少許失望而回🌝