2016-08-07 164 views
今日夏日炎炎好想食甜品,之後去游水減低罪惡感:P 食完韓國野就行左去對面呢間 Dal Dal (令我諗起Nel Nel XD)~入去嗰時2pm, 我地喺第一枱,於是坐左梳化位,哈哈~ 當時得一個韓國型男喺店(唔似韓國人~),開口講韓式英文先知oppa~~ 即刻覺得正宗晒~~~想重溫蜜瓜甜品好耐,所以即叫:《Melon SNOW ICE $110》(2人份量)一粒粒蜜瓜下面有冰綿綿既刨冰~蜜瓜粒連埋刨冰一齊食好正~ 食晒表面d蜜瓜都唔緊要,佢地會有個兜仔再裝左d蜜瓜粒~~~即刻覺得好抵食!蜜瓜好甜好多汁,中間仲插住條雪糕雪條,好滿足~食晒蜜瓜粒同刨冰都唔緊要~可以用隻鐵匙羮慢慢划「蜜瓜碗」d肉出嚟食,都有好多!《Watermelon SNOW ICE $120》(2人份量)爸媽叫左呢左share 食,同樣地有西瓜粒,西瓜粒下有刨冰,亦有碗仔裝住多d既西瓜粒~但呢款仲多左雪糕球同窩夫雪糕筒!好有飽肚感!西瓜好多汁亦夠凍,味道清甜,夏天食真係好解渴!有埋雪糕加窩夫雪糕筒真係好令人見到都開心~---》其實每個刨冰份量真係大,2-3個人share食都夠。同埋,因為刨冰d果肉係即時即點即做,所以都
想重溫蜜瓜甜品好耐,所以即叫:
《Melon SNOW ICE $110》(2人份量)

---》其實每個刨冰份量真係大,2-3個人share食都夠。同埋,因為刨冰d果肉係即時即點即做,所以都需時等候~
《Honey Injeolmi Bread $45》
因為未食晏所以想食d 澱粉質落肚,於是叫左呢個麵包中間夾左麻薯、麵包上又放左球雪糕既小食~麵包焗得香脆,咬開有煙煙韌韌既麻薯~麵包焗完有熱度,加埋雪糕一齊食一冷一熱口感好正~
Fish waffle ($29/4pc, $45/8pc)
呢款魚仔同上面個麵包一樣有麻薯餡,但多左d紅豆餡~紅豆唔多,所以唔怕會太甜~ 本身只叫4舊,但唔夠喉食完先再加多4件。oppa有少少黑面,可能因為嗰時已經爆滿好多人,佢一個人做唔切甘多枱啦。(但本小姐真係好想食XD )
Greentea latte + the green hill $69
呢款係媽媽叫的,佢話綠茶味都濃,雪糕溶左落d latte度口感幾creamy幾滑。個外相幾搞笑 XD
2016-08-06
$150 (Lunch)