今晚黎到北角又咁岩想食下日本野,因為實在太熱所以見到有雞白湯拉麵食不假思索入座坐低cool down完有時間睇下周圍既環境,柔和既燈光加上日系牆紙,配合熟悉(但係講唔出歌名)既日文歌,真係可以呃下自己]主食方面今次叫左雞白湯拉麵同黑蒜油拉麵有個小插曲,就係我地一直都以為自己叫左特濃雞白湯拉麵,直到埋單先知道不過拉麵個湯都好creamy,而且份量多細心既侍應姐姐仲提醒我地炸牛蒡要趁脆食雞肉方面好嫩滑,唔會有雪雞味,食得出係用心之作由於唔想兩個麵都係雞白湯所以決定試試黑蒜油拉麵呢個拉麵相對比較輕盈,黑蒜味香濃,想有啲新鮮感嘅朋友可以試吓個人認為食拉麵個湯一定要夠熱,師傅就好似讀到我哋嘅心,所以兩個麵個湯一黎既時候都係熱辣辣,加分!小食方面今次試左黑椒牛舌,睇相都可以見到片牛舌有幾肥美同埋立立令不過可能因為太厚身難啲熟同因應衛生因素,師傅稍為將牛舌切薄咗不過仍然有口感,入口即溶,同埋好濃嘅黑椒味由於太掛住日本(嘅便利店)小食,所以再嗌左份日式唐揚炸雞食一黎到都嚇左一嚇,皆因勁大舊食落都有驚喜,外層炸得好香口,一啖咬落去裡面既肉汁隨即向口內四散值得一試!食完濃味既拉麵再食返件抹茶黑糖果凍就完美

)既日文歌,真係可以呃下自己

]

主食方面今次叫左雞白湯拉麵同黑蒜油拉麵

不過拉麵個湯都好creamy,而且份量多

細心既侍應姐姐仲提醒我地炸牛蒡要趁脆食

雞肉方面好嫩滑,唔會有雪雞味,食得出係用心之作

雞白湯拉麵

由於唔想兩個麵都係雞白湯所以決定試試黑蒜油拉麵

黑蒜油拉麵

個人認為食拉麵個湯一定要夠熱,師傅就好似讀到我哋嘅心
,所以兩個麵個湯一黎既時候都係熱辣辣,加分!

不過仍然有口感,入口即溶,同埋好濃嘅黑椒味

黑椒牛舌串

由於太掛住日本(嘅便利店)小食,所以再嗌左份日式唐揚炸雞

一黎到都嚇左一嚇,皆因勁大舊

值得一試!

食完濃味既拉麵再食返件抹茶黑糖果凍就完美喇

抹茶果凍

好似我地咁成日嚟食可以考慮成為會員,望落都多jetso

下次嚟一於試埋個激厚3cm 鰻魚飯

2020-07-08
$150 (Dinner)
雞白湯拉麵
黑蒜油拉麵